Kaukolämpö vai maalämpö? – kaukolämmön edut korostuvat nyt

Energiamarkkina on suuressa muutoksessa, joka vaikuttaa myös lämmitystavan valintaan ja lämmitysmuotojen vertailuun.

Kaukolämpö on ollut pitkään Suomen suosituin lämmitystapa monesta syystä. Kaukolämmön valinnan perusteluja olemme listanneet esim. tässä blogissamme: https://www.loimua.fi/ajassa-ja-blogi/miksi-valita-kaukolampo/
Kaukolämpöä verrataan usein maalämpöön, joten keskitymme siihen miksi tällä hetkellä Loimuan asiakkaille kaukolämpö on selkeä valinta.

  • Kaukolämpö on lämmitysmuodoista toimintavarmin. Se on helppokäyttöistä ja luotettavaa. Kaukolämpöjärjestelmää valvotaan meillä keskitetysti vuoden jokaisen päivän jokaisena tuntina ja mahdolliset häiriöt korjataan nopeasti.
  • Kaukolämmön investointikustannukset ovat pysyneet maltillisina ja laitteiden käyttöikä on pitkä, yli 20 vuotta. Maalämpölaitteiston hankinnan kustannukset ovat nousseet parin viime vuoden aikana huomattavasti. Pitkän takaisinmaksuajan aikana tulee vastaan myös laitteen teknisten osien ja laitteiden käyttöikä ja niihin liittyvät epävarmuudet.
  • Vuosittaiset käyttökustannukset ovat muuttuneet kaukolämmön eduksi sähkön hinnan voimakkaan nousun johdosta. Näin erityisesti lähiaikoina uusituilla sähkösopimuksilla. Maalämpö on sähköön perustuva lämmitysmuoto ja nykyisillä energiahinnoilla maalämmöllä ei saavuteta säästöjä vuosittaisissa käyttökustannuksissa verrattuna Loimuan kaukolämpöön.
  • Kaukolämpömme on myös ympäristöystävällinen valinta. Suuressa osassa paikkakunnistamme Loimuan kaukolämmön päästökerroin on maalämmön vastaavaa kerrointa pienempi. Tuotamme valtaosan kaukolämmöstämme uusiutuvilla energialähteillä. Lisäksi hyödynnämme yhteistyökumppaneidemme eri prosesseissa syntyvää hukkalämpöä. Ja jos haluat 100 % hiilineutraalia lämpöä, on meillä tarjota Kanta Eko-tuote, joka on saatavilla kaikille asiakkaillemme alkuperätakuulla.