kaukolämpö vai maalämpö

Kaukolämpö vai maalämpö? – kaukolämmön edut korostuvat nyt

Energiamarkkina on suuressa muutoksessa, joka vaikuttaa myös lämmitystavan valintaan ja lämmitysmuotojen vertailuun. Oletko sinäkin miettinyt, kumpi valita kaukolämpö vai maalämpö?

Kaukolämpö on ollut pitkään Suomen suosituin lämmitystapa monesta syystä. Kaukolämpö on varteenotettava vaihtoehto mm. sen edullisuuden ja ympäristöystävällisyyden vuoksi. Miksi valita kaukolämpö? -artikkelistamme voit lukea lisää kaukolämmön eduista.

Kaukolämpöä verrataan usein maalämpöön, joten keskitymme siihen miksi tällä hetkellä kaukolämpö on selkeä valinta asiakkaillemme maalämmön sijaan.

Miksi tällä hetkellä kannattaa valita kaukolämpö maalämmön sijaan?

 • Kaukolämpö on lämmitysmuodoista toimintavarmin. Se on helppokäyttöistä ja luotettavaa. Kaukolämpöjärjestelmää valvotaan meillä keskitetysti vuoden jokaisen päivän jokaisena tuntina ja mahdolliset häiriöt korjataan nopeasti.
 • Kaukolämmön investointikustannukset ovat pysyneet maltillisina ja laitteiden käyttöikä on pitkä, yli 20 vuotta. Maalämpölaitteiston hankinnan kustannukset ovat nousseet parin viime vuoden aikana huomattavasti. Pitkän takaisinmaksuajan aikana tulee vastaan myös laitteen teknisten osien ja laitteiden käyttöikä ja niihin liittyvät epävarmuudet.
  Lue lisää: kaukolämmön hinta.
 • Kaukolämmön ja maalämmön hintaero on kasvanut.
  Vuosittaiset käyttökustannukset ovat muuttuneet kaukolämmön eduksi sähkön hinnan voimakkaan nousun johdosta. Näin erityisesti lähiaikoina uusituilla sähkösopimuksilla. Maalämpö on sähköön perustuva lämmitysmuoto ja nykyisillä energiahinnoilla maalämmöllä ei saavuteta säästöjä vuosittaisissa käyttökustannuksissa verrattuna Loimuan kaukolämpöön.
 • Kaukolämpö on maalämpöön verrattuna ekologisempi valinta.
  Kaukolämpömme on myös ympäristöystävällinen valinta. Suuressa osassa paikkakunnistamme Loimuan kaukolämmön päästökerroin on maalämmön vastaavaa kerrointa pienempi.

  Tuotamme valtaosan kaukolämmöstämme uusiutuvilla energialähteillä. Lisäksi hyödynnämme yhteistyökumppaneidemme eri prosesseissa syntyvää hukkalämpöä. Ja jos haluat 100 % hiilineutraalia lämpöä, on meillä tarjota Kanta Eko-tuote, joka on saatavilla kaikille asiakkaillemme alkuperätakuulla.