Lammin tunnelma.

Kaukolämpö

Toimintavarma kaukolämpö tarjoaa huolettomuutta ja lämpöä elämääsi. Loimuan kaukolämmöllä nukut yösi huolettomasti kovemmillakin pakkasilla.

Kaukolämpö on luotettava ja ympäristöystävällinen lämmitysratkaisu

Toimintavarma kaukolämpö on kehitetty kylmän ilmastomme vaativiin olosuhteisiin. Kaukolämmityksellä lämmität vaivattomasti ja luotettavasti sekä kodin että lämpimän käyttöveden. Kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto.

Mitä on kaukolämpö?

Kaukolämpö on paikallinen ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, joka on energian tehokkaan käytön ja ympäristön näkökulmasta erinomainen kaupunkien ja taajamien lämmitysratkaisu. Kaukolämmön lämmitysenergia tuotetaan keskitetysti, mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantotekniikan käyttämisen. Lisäksi sähkön ja lämmön yhteistuotannossa säästetään energiaa.

Asiakkaanamme saat meiltä kaukolämpöä, joka on tuotettu suureksi osaksi hiilidioksidineutraaleilla, puuperäisillä polttoaineilla. Lämpö kuljetetaan kotiisi eristettyjä putkia pitkin lämmityskeskuksesta.

Ympäristövastuullisuus on ohjannut Loimuan toimintaa jo vuosia. Seuraava päätavoite on 100 % hiilineutraali kaukolämmöntuotanto vuoteen 2030 mennessä. Lue kaukolämmön ympäristövaikutuksista Lämpöluotsi -lehdestämme. Tutustu myös Energiateollisuus ry:n julkaisemiin tilastoihin kaukolämmön käytöstä Suomessa.

Kaukolämmön edut:

 • Toimintavarmuus, kaukolämmön tuotantoa ja jakelua valvotaan ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä
 • Huolettomuus
 • Tasalaatuisuus
 • Ekologisuus
 • Kaukolämmön huolto- ja ylläpitokustannukset ovat alhaiset ja laitteet (esimerkiksi lämmönvaihdin) vievät vähän tilaa, koska polttoainevarastoja, lämpökattiloita ja savupiippuja ei tarvita
 • Monet lisäpalvelut, jotka auttavat kaukolämpölaitteiston toiminnan seuraamisessa, lämmityksen valvonnassa ja laitteiston uusinnassa

Kaukolämpö hintalaskuri

Kaukolämpö hintalaskuri auttaa vertailemaan helpommin, miten lämmityksen vuosikustannukset eroavat eri tuotteilla. Kanta-, Jousto- ja Kantaekolämmön kustannusarviot lasketaan arvioidun tai toteutuneen lämmönkulutuksen sekä sopimusvesivirran pohjalta. Hintalaskurin hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Syöttämällä nämä tiedot laskuri näyttää sinulle arvioidut lämmityksen vuosikustannukset ja energian hinnan.

euroa (sis. alv)
m3/h
MWh

/vuosi

Kantalämpö

Oletustuote, jossa hinnoittelu koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

/vuosi

Joustolämpö

Energian käytön mukaisesti joustava hinnoittelu, jossa on Kantalämpöön verrattuna alennettu perusmaksu ja korotettu energiamaksu.

/vuosi

Kanta Eko

Tuotteen käyttäjänä saat CO2-vapaata lämpöä, joka on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Kantalämmöstä tuttu hinnoittelurakenne, jonka lisäksi korotettu energiamaksu 0,99 €/MWh.

/vuosi

Simppelilämpö

Säästeliään energiankäyttäjän hinnoittelu, jossa maksetaan vain kulutukseen perustuvaa energiamaksua. Korotettu energian hinta, mutta ei perusmaksua.

Hintalaskurin tiedot 1.1.2024 voimaan tulevan hinnaston mukaiset.

Alla oleva video kertoo vastuullisesta kaukolämmöstämme Hämeenlinnassa:

Ympäristöystävällinen ja luotettava kaukolämpö

Miten kaukolämpö toimii?

Kaukolämpö on ympäristömyönteistä ja tehokkaasti tuotettua lämpöä, joka toimitetaan luotettavasti perille putkiverkoston kautta, jossa kiertää kuuma vesi suljetussa vesikierrossa. Asiakkaan lämmityskierron vesi lämmitetään lämmönvaihtimella.

Kaukolämpötuotteet

Loimua Kanta

Kantalämpö on tuttu kaukolämpötuote, joka on oletuksena voimassa kaikilla asiakkaillamme.

 • Ennestään tuttu hinnoittelurakenne, joka soveltuu kaikille asiakastyypeille
 • Sopimusvesivirtaan perustuva perusmaksu
 • Kaukolämmön kulutukseen perustuva energiamaksu

Loimua Jousto

Joustolämpö on energiatietoisen lämmittäjän valinta. Siinä kokonaishinta joustaa entistä vahvemmin oman kulutuksesi mukaan. 

 • Kantalämpöä 30-35 % alhaisempi perusmaksu
  • jos sopimusvesivirta 0,3 m3/h tai vähemmän, niin 30% alhaisempi perusmaksu
  • jos sopimusvesivirta enemmän kuin 0,3 m3/h, niin 35% alhaisempi perusmaksu
 • 15 prosentilla korotettu energian hinta verrattuna Kantalämpöön

Loimua Kanta Eko

Kanta Eko on kaukolämpötuote sinulle, joka haluat kantaa kortesi kekoon puhtaamman ympäristön puolesta. Tuotteen käyttäjänä saat CO2-neutraalia lämpöä.

 • Saat alkuperätakuun, että lämpösi on tuotettu uusiutuvilla energialähteillä. Loimuan Kanta Eko on varmennettu uusiutuvan lämmön alkuperätakuilla energian alkuperätakuulain (1050/2021) mukaisesti .
 • Kantalämmöstä tuttu hinnoittelurakenne, jonka lisäksi korotettu energiamaksu 0,99 €/MWh

Loimua Simppeli

Simppelilämpö on sinulle, joka käytät lämpöä hyvin säästeliäästi ja haluat nähdä sen selkeästi lämpölaskullasi.

 • Maksat vain kaukolämmön kulutukseen perustuvaa energiamaksua
  • Korotettu energian hinta verrattuna Kantalämpöön
 • Ei perusmaksua
 • Saatavilla, kun kaukolämpö on kiinteistön päälämmitysmuoto.
 • Energiamaksu on 140,18 €/MWh (sis. alv 24%)

Kaukolämpöön liittyminen

Kaukolämpö on Suomen suosituin lämmitysmuoto. Tee sinäkin järkivalinta ja tilaa lämpöliittymä.

Kaukolämpöön liittymisen hinta alkaen 4000 €. Liittymismaksuun lisätään arvonlisävero. Liittymismaksuun vaikuttaa kiinteistön etäisyys kaukolämpöverkkoon, liittymän rakentamiskustannukset sekä kiinteistön koko.

Arvio uuden kaukolämmön liittymismaksusta käyttöpaikoittain:

 • Pientalon/paritalon (kaukolämpöteho n. 10-20 kW) liittymismaksu alk. 4000 euroa + alv 24%
 • Rivitalon/pienen tai keskisuuren yrityskiinteistön (kaukolämpöteho n. 40-100 kW) liittymismaksu alk. 6000 euroa + alv 24 %.
 • Kerrostalon/suuri yrityskiinteistön/toimistotalon (kaukolämpöteho n. 100-300 kW) kaukolämpöön liittymisen hinta alkaen 10 000 euroa + alv 24%

Edellä esitetyt liittymismaksut ovat arvioituja hintoja.
Ole meihin yhteydessä niin laskemme liittymän tarjoushinnan.

Kaukolämpöä saadaan sähköä ja lämpöä tuottavista voimalaitoksista ja lämpökeskuksista. Käytännössä kaukolämpö on puhdasta, kuumaa vettä, joka kiertää suljetussa kaksiputkisessa (meno- ja paluujohto) kaukolämpöverkossa voimalaitokselta/lämpökeskukselta asiakkaiden lämmönvaihtimiin ja takaisin.

Kaukolämpövesi lämmittää lämmönvaihtimissa virtaavan kiinteistön lämmitysverkon veden sekä lämpimän käyttöveden. Lämmönvaihtimet erottavat vesijärjestelmät toisistaan, joten ne eivät sekoitu keskenään. Kaukolämpöveden lämpötila vaihtelee sään mukaan ja alimmillaan se on kesällä, jolloin lämpöä tarvitaan pääasiassa vain lämpimään käyttöveteen. Lämmityskatkokset ovat harvinaisia, koska kaukolämpöverkot ovat yleensä rengasmaisesti rakennettuja, minkä ansioista lämpöä on saatavissa useammalta kuin yhdeltä syöttösuunnalta.

Sopimusvesivirta lasketaan kylmimpään aikaan lämmittämiseen tarvittavasta suurimmasta lämmitystehosta. Suurimman tehon aikaansaamiseksi tarvitaan tietty kaukolämpöveden virtaama m3/h, jota kutsutaan sopimusvesivirraksi. Sopimusvesivirran suuruus määrittää laskutettavan perusmaksun.

Kaukolämpö on paikallinen ja ympäristölle ystävällinen lämmitysmuoto, joka on energian tehokkaan käytön ja ympäristön näkökulmasta erinomainen kaupunkien ja taajamien lämmitysratkaisu.

Lämmitysenergian tuottaminen keskitetysti mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantotekniikan käyttämisen. Lisäksi sähkön ja lämmön yhteistuotannossa säästetään energiaa. Asiakkaanamme saat meiltä lämpöä, joka on tuotettu suureksi osaksi hiilidioksidineutraaleilla, puuperäisillä polttoaineilla.