Nainen ja mies ovat lähekkäin ja katsovat toisiaan silmiin.

Maalämpö

Mitä on maalämpö?

Maalämpö on lämmitysratkaisu, joka toimii maaperään tai vesistöön varastoitunutta aurinkoenergiaa hyödyntäen. Valtaosa maalämpöpumpuista ottaa energiansa maalämpökaivosta.

Maalämpökaivo on kallioon porattu kaivo, joka on syvyydeltään noin 100-400 metriä ja sen sisällä sijaitsee lämmönkeruuputkisto. Putkiston sisällä kiertää lämmönkeruunestettä, joka lämpenee maaperän aurinkoenergian avulla ja luovuttaa lämmön lämpöpumppuun.

Maalämpöä on käytännössä tarjolla yhtä paljon, kuin maaperään varastoitunutta aurinkoenergiaa, eli lähes rajattomasti. Se on siis kestävä ratkaisu, joka usein pienentää hiilijalanjälkeä.

Investointi voi tuoda myös huomattavat kustannussäästöt etenkin niihin kiinteistöihin, joissa lämmitysjärjestelmän uusiminen on ajankohtaista.

Kannattaako vaihtaa maalämpöön?

Öljylämmityksestä niin maalämpöön kuin kaukolämpöönkin siirtyminen voi tuoda merkittävää säästöä lämmityskuluihin. Lämmitysjärjestelmän energiankulutusta on myös mahdollista tarkkailla helposti.

Maalämpö on ekologinen vaihtoehto, sillä sen toiminta perustuu uusiutuvaan energianlähteeseen. Jos tämän lisäksi sen käyttämän järjestelmän sähkö on hankittu uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettuna, niin se on täysin päästötön ratkaisu. Ero hiilidioksidipäästöissä on siis huomattava etenkin esimerkiksi öljylämmityksestä maalämpöön siirtyessä.

Ainoita esteitä asentamiselle voi olla esimerkiksi se, jos kohde sijaitsee alueella, jossa ei saa tehdä porauksia. Maalämpökaivon poraus tarvitsee aina porausluvan. Tämä selviää helposti kartoituskäynnillä.

Loimuan maalämpö

Tällä hetkellä Loimuan maalämpö on tarjolla kokonaispalveluna kunta-ja yritysasiakkaillemme sekä taloyhtiöille Loimuan toiminta-alueella kohteisiin joihin kaukolämpö ei sovellu.

Olemme luotettava kumppanisi kaikissa energiaratkaisuissa. Nyt meiltä saat myös maalämmön luotettavasti ja helposti. Toimitamme maalämpöratkaisut aivan kuin kaukolämmönkin, eli sinun ei tarvitse olla huolissasi siitä saatko lämpöä varmasti tai toimivatko laitteesi.

Maalämpöratkaisuihimme liittyy aina myös Valvomo-palvelumme. Tämä takaa, että asiantuntijamme seuraa aina lämmön sekä laitteidesi toimivuutta.

Miksi maalämpö kannattaa hankkia meiltä?

  • Helppo ja laadukas ratkaisu alusta loppuun
  • Pitkäaikaisen ja luotettavan kumppanin palvelut
  • Luotettavaa lämmön toimitusta
  • Valvomme lämpöä ja olosuhteita asiantuntijoidemme toimesta
  • Valitsemamme luotettava laitetoimittaja toimittaa kaikki maalämpölaitteet

Kysy lisää alueesi yhteyshenkilöltä:

Maalämpöratkaisut Kanta-Häme ja Toijala:
Liiketoimintapäällikkö Toni Nikkanen
puh. 040 7078 332

Maalämpöratkaisut Jyväskylä ja lähialueet, Vilppula ja Heinola:
Asiakkuuspäällikkö Erno Lehtinen
puh. 040 839 0060

Maalämpöratkaisut Oulainen ja Kärsämäki:
Asiakkuuspäällikkö Erno Lehtinen
puh. 040 839 0060