Miten kaukolämpö toimii?

Kaukolämpö on ympäristömyönteistä ja tehokkaasti tuotettua lämpöä, joka toimitetaan luotettavasti perille putkiverkoston kautta. Kaukolämpöä saadaan sähköä ja lämpöä tuottavista voimalaitoksista sekä erillisistä lämpökeskuksista. Käytännössä kaukolämpö on puhdasta, kuumaa vettä, joka kiertää suljetussa kaksiputkisessa (meno- ja paluujohto) kaukolämpöverkossa voimalaitokselta tai lämpökeskukselta asiakkaiden lämmönvaihtimiin ja takaisin.

Kaukolämmön lämmönvaihdin

Kaukolämpövesi lämmittää lämmönvaihtimissa virtaavan kiinteistön lämmitysverkon veden sekä lämpimän käyttöveden. Lämmönvaihtimet erottavat vesijärjestelmät toisistaan, joten ne eivät sekoitu keskenään. Kaukolämpöveden lämpötila vaihtelee sään mukaan. Alimmillaan se on kesällä, jolloin lämpöä tarvitaan pääasiassa vain käyttöveden lämmittämiseen.

Kaukolämmön lämmityskatkos on erittäin harvinainen, koska kaukolämpöverkot ovat yleensä rengasmaisesti rakennettuja. Sen ansioista lämpöä on saatavissa useammalta kuin yhdeltä syöttösuunnalta. Jo yli 90 prosenttia Loimuan kaukolämmöstä tuotetaan kotimaisilla polttoaineilla. Lisätietoja kaukolämmön hinnasta löydät täältä.

Näin kaukolämpö toimii

Lisää kaukolämmön toiminnasta voit lukea Energiateollisuuden Kaukolämpö-sivustolta

Kaukolämmön jäähtyvyys

Kaukolämmön jäähtyvyydellä tarkoitetaan kiinteistöön tulevan ja sieltä lähtevän kaukolämpöveden lämpötilaeroa, jonka aiheuttaa lämmönvaihdin joka siirtää energiaa lämmitysvesikiertoon. Jäähtyvyyttä seuraamalla voit säästää rahaa. Lue lisää:

Palvelevat asiantuntijamme auttavat sinua mielellään:

Heinola: Erno Lehtinen, puh. ,040 8390 060 erno.lehtinen@loimua.fi
Häme: Hannu Jauhiainen, puh. 040 6744 919, hannu.jauhiainen@loimua.fi
Jyväskylän seutu: Erno Lehtinen, puh.040 8390 060 , erno.lehtinen@loimua.fi
Pohjois-Pohjanmaa: Sami Leppälä, puh. 040 660 8686, sami.leppala@loimua.fi