maakaasu

Maakaasu

Maakaasu on luotettava ja turvallinen lämmitysmuoto. Maakaasun täydellisen palamisen ansiosta lämmityskattila pysyy puhtaana, lämmityksen hyötysuhde on korkea ja lämmityslaitteiden huoltotarve on hyvin vähäinen.

Varma ja turvallinen maa- ja biokaasu

Monipuolinen maakaasu on vaivaton, siisti ja tehokas valinta teollisuuden ja erilaisten yritysten valmistusprosessien energiaksi. Se soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa vaaditaan korkeita lämpötiloja, puhtaita palokaasuja sekä hyvää säädettävyyttä.

Maakaasun ja biokaasun täydellisen, puhtaan palamisen ansiosta kattila pysyy puhtaana, hyötysuhde on korkea ja laitteiden huoltotarve hyvin vähäinen. Maakaasu ei sisällä juuri lainkaan rikkiä eikä lainkaan pölyä eikä raskasmetalleja. Poltettaessa maakaasusta syntyy hiilidioksidia ja vesihöyryä sekä typenoksideja. Myrkytön maakaasu on hajustettu, joten erittäin harvinaisissa vuototapauksissa tilanne huomataan ennen mahdollisen vaaran syntymistä ja maakaasu haihtuu ilmaan eikä siitä aiheudu ympäristöriskiä.

Maakaasulämmitys on omiaan esimerkiksi taloyhtiöissä. Kaasun jakeluverkko ei ole altis toimituskatkoille – kaasua toimitetaan joustavasti silloin, kun sitä tarvitaan. Ammattimaisen osto- ja myyntiprosessimme sekä suuren hankintavolyymimme ansiosta asiakkaamme nauttivat erittäin kilpailukykyisistä hinnoista. Loimuan energiavalikoimassa on myös biokaasu.

Yksityisasiakkaille myymme maa- ja biokaasua vain jakeluverkkomme alueella (Kanta-Häme, Toijala).

Mitä on maakaasu?

Maakaasu on erittäin kevyt kaasu, joka koostuu lähes täysin metaanista. Maakaasu on väritön ja hajuton ja palaessaan se muodostaa vettä ja hiilidioksidia.

Mitä on biokaasu?

Biokaasu on uusiutuvaa, kotimaista bioenergiaa, jota tuotetaan muun muassa biojätteestä. Loimua toimittaa asiakkailleen Gasum Oy:n toimittaman maakaasun lisäksi myös Gasum Oy:n tuottamaa täysin uusiutuvaa ja päästötöntä biokaasua. Gasum on Suomen suurin kiertotaloustoimija, biojätteen käsittelijä ja Pohjoismaiden suurin biokaasun ja ravinteiden tuottaja.

Miksi valita Loimuan maakaasuratkaisu?

Loimua on paras kumppanisi, koska

  • tunnemme asiakkaamme
  • olemme luotettava, paikallinen toimija
  • olemme kustannustehokas ja tarjoamme monipuolisia hinnoitteluratkaisuja
  • optimoimme kustannuksia asiakkaidemme tarpeisiin

Maakaasumarkkina avautui 2020

Maakaasumarkkina avautui kilpailulle vuoden 2020 alussa, kun Suomen ja Viron välinen kaikkiaan 151 kilometriä pitkä Balticconnector-putkiyhteys otettiin käyttöön. Nykyään maakaasun käyttäjät voivat vapaasti kilpailuttaa maakaasuenergian oston, kun heillä on käytössä etäluettava mittari. Kaasun jakelu säilyy ennallaan jakeluyhtiöiden kautta. Me Loimuassa toimimme aktiivisesti kaasumarkkinoilla, ostamme ja myymme kaasua vuoden jokaisena päivänä.

Maakaasu ja biokaasu turvallisesti standardien mukaisella laitteistolla

Maakaasulämmitysjärjestelmä vaatii rinnalleen vain vesikiertoisen patteri- tai lämmitysjärjestelmäverkoston, lämmityskattilan, kaasupolttimen sekä etäluettavan mittarin. Suomessa on maakaasun ja biokaasun turvallisuuteen kiinnitetty erityishuomiota koko sen pitkän käyttöhistorian ajan. Maakaasun turvallisen käytön varmistavat standardien mukaiset käyttö- ja valvontalaitteet. Maakaasualan työt ovat luvanvaraisia ja tehtäviä hoitaville henkilöille on asetettu tiukat pätevyysvaatimukset.

Maakaasun hinta

Maakaasun kokonaishinta muodostuu siirtohinnasta ja energian myyntihinnasta samaan tapaan kuin sähkönkin hinta.

Maakaasun hinta muodostuu seuraavista elementeistä:

  • siirron perusmaksu, joka riippuu tilaustehosta, €/kk
  • siirron muuttuva osa, €/MWh
  • energiavero, €/MWh
  • energiamaksu, €/MWh

Mikä on siirtomaksu?

Siirtomaksulla katetaan monia toimivuuden ja huolettomuuden kannalta merkittäviä palveluita, kuten jatkuva valvonta sekä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä toimiva vikapäivystys. Maksuilla varmistetaan myös tekniikan toimivuus.

Maakaasuhinnastot ovat voimassa Hämeenlinnassa, Hattulassa, Janakkalassa, Iittalassa ja Toijalassa. Tutustu tarkemmin ehtoihin ja hinnastoihimme alla.

Maakaasuhinnastot

Palveleva asiantuntijamme on sinua varten:

Toni Nikkanen
puh. 040 707 8332
toni.nikkanen@loimua.fi