Nainen tutkii dataa tietokoneen ruudulta.

Kaukolämmön hinta ja ehdot

Me Loimuassa tarjoamme sinulle kilpailukykyiset hinnat ja asiantuntevaa palvelua. Katso tältä sivulta kaukolämmön ja maakaasun hinnat ja kustannukset.

Kaukolämpö hinta, liittymismaksu ja liittymisehdot

Kaukolämmon liittymismaksu on meillä alkaen 4000€ (+ alv 24%). Kaukolämpöön liittymisen hintaan vaikuttaa kiinteistön etäisyys kaukolämpöverkkoon, liittymän rakentamiskustannukset sekä kiinteistön koko. Kaukolämmön hinta siis vaihtelee kokonaiskustannuksiltaan asiakkaan mukaan.

Liittymismaksulla rakennamme kiinteistöönne kaukolämmön liittymisjohdon ja mittauskeskuksen, toimitusrajana on kaukolämmön mittauskeskus. Liittymisjohto ja lämmön mittauskeskus ovat Loimua Oy:n omistuksessa ja kunnossapidossa.

Asiakkaan hankittavaksi jää ainoastaan kaukolämmön lämmönjakokeskus. Pyrimme aina rakentamaan kaukolämpöliittymät joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan, asiakkaan kanssa sovittavan aikataulun ja reitin mukaisesti.

Kaukolämpö hintalaskuri

Kaukolämpö hintalaskuri auttaa vertailemaan helpommin, miten lämmityksen vuosikustannukset eroavat eri tuotteilla. Kanta-, Jousto- ja Kantaekolämmön kustannusarviot lasketaan arvioidun tai toteutuneen lämmönkulutuksen sekä sopimusvesivirran pohjalta. Hintalaskurin hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Syöttämällä nämä tiedot laskuri näyttää sinulle arvioidut lämmityksen vuosikustannukset ja energian hinnan.

euroa (sis. alv)
m3/h
MWh

/vuosi

Kantalämpö

Oletustuote, jossa hinnoittelu koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

/vuosi

Joustolämpö

Energian käytön mukaisesti joustava hinnoittelu, jossa on Kantalämpöön verrattuna alennettu perusmaksu ja korotettu energiamaksu.

/vuosi

Kanta Eko

Tuotteen käyttäjänä saat CO2-vapaata lämpöä, joka on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Kantalämmöstä tuttu hinnoittelurakenne, jonka lisäksi korotettu energiamaksu 0,99 €/MWh.

/vuosi

Simppelilämpö

Säästeliään energiankäyttäjän hinnoittelu, jossa maksetaan vain kulutukseen perustuvaa energiamaksua. Korotettu energian hinta, mutta ei perusmaksua.

Hintalaskurin tiedot 1.1.2024 voimaan tulevan hinnaston mukaiset.

Kaukolämmön energiamaksu – energian hinta

Kaukolämmön energiamaksu laskutetaan käytetyn lämpöenergiamäärän mukaan. Energiamaksun yksikkö on €/MWh. Energiamaksun hinta vaihtelee verkkoalueittain, lisää tietoa löydät alla olevista hinnastoistamme.

Mistä kaukolämmön hinta muodostuu?

Kaukolämmön hinta muodostuu seuraavista asioista:

  • perusmaksusta
  • energiamaksusta
  • arvonlisäverosta

Mistä kaukolämmön perusmaksu muodostuu?

Kaukolämmön perusmaksu määräytyy sopimusvesivirran mukaan. Sopimusvesivirta määritetään kylmimpään aikaan kiinteistön lämmittämiseen tarvittavan suurimman kaukolämpöveden virtaaman (m3/h) mukaan.

Perusmaksulla katetaan lämmityksen toimivuuden ja huolettomuuden kannalta merkittäviä palveluita, kuten jatkuva valvonta sekä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä toimiva vikapäivystys. Huollamme, korjaamme ja uusimme lämmön jakeluverkostoa ja tuotantolaitoksia säännöllisesti, jotta voimme varmistaa asiakkaillemme häiriöttömän toimituksen.

Energiatehokkuuslain mukaiset tiedot käyttämistämme energialähteistä ja päästöistä verkkokohtaisesti (EU:n päästökaupan piirissä olevat verkot) löydät täältä: http://www.loimua.fi/energiatehokkuustiedot Sivulla on tietoa myös polttoaineveroista.

Maakaasun hinnat (1.5.2023 alkaen) löydätte täältä:
Hinnat tilausteho 1-20 KW, kuluttajat
Hinnat tilausteho yli 10 KW, yritykset

Oriveden Aluelämpö Oy