Nainen tutkii dataa tietokoneen ruudulta.

Kaukolämpö ja maakaasu – hinta ja ehdot

Me Loimuassa tarjoamme sinulle kilpailukykyiset hinnat ja asiantuntevaa palvelua. Katso tältä sivulta kaukolämmön ja maakaasun hinnat ja kustannukset.

Kaukolämmön hinta ja ehdot

Kaukolämpö hinta, liittymismaksu ja liittymisehdot

Kaukolämmon liittymismaksu on meillä alkaen 4000€ (+ alv 24%). Kaukolämpöön liittymisen hintaan vaikuttaa kiinteistön etäisyys kaukolämpöverkkoon, liittymän rakentamiskustannukset sekä kiinteistön koko. Kaukolämmön hinta siis vaihtelee kokonaiskustannuksiltaan asiakkaan mukaan.

Liittymismaksulla rakennamme kiinteistöönne kaukolämmön liittymisjohdon ja mittauskeskuksen, toimitusrajana on kaukolämmön mittauskeskus. Liittymisjohto ja lämmön mittauskeskus ovat Loimua Oy:n omistuksessa ja kunnossapidossa.

Asiakkaan hankittavaksi jää ainoastaan kaukolämmön lämmönjakokeskus. Pyrimme aina rakentamaan kaukolämpöliittymät joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan, asiakkaan kanssa sovittavan aikataulun ja reitin mukaisesti.

Kaukolämmön energiamaksu – energian hinta

Kaukolämmön energiamaksu laskutetaan käytetyn lämpöenergiamäärän mukaan. Energiamaksun yksikkö on €/MWh. Energiamaksun hinta vaihtelee verkkoalueittain, lisää tietoa löydät alla olevista hinnastoistamme.

Mistä kaukolämmön perusmaksu muodostuu?

Kaukolämmön perusmaksu määräytyy sopimusvesivirran mukaan. Sopimusvesivirta määritetään kylmimpään aikaan kiinteistön lämmittämiseen tarvittavan suurimman kaukolämpöveden virtaaman (m3/h) mukaan.

Perusmaksulla katetaan lämmityksen toimivuuden ja huolettomuuden kannalta merkittäviä palveluita, kuten jatkuva valvonta sekä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä toimiva vikapäivystys. Huollamme, korjaamme ja uusimme lämmön jakeluverkostoa ja tuotantolaitoksia säännöllisesti, jotta voimme varmistaa asiakkaillemme häiriöttömän toimituksen.

Mistä kaukolämmön hinta muodostuu?

Kaukolämmön hinta muodostuu seuraavista asioista:

  • perusmaksusta
  • energiamaksusta
  • arvonlisäverosta

Hintalaskurin tiedot 1.11.2022 voimaan tulleen hinnaston mukaiset.

Kaukolämpö hintalaskuri

Kaukolämpö hintalaskuri auttaa vertailemaan helpommin, miten lämmityksen vuosikustannukset eroavat eri tuotteilla. Kanta-, Jousto- ja Kantaekolämmön kustannusarviot lasketaan arvioidun tai toteutuneen lämmönkulutuksen sekä sopimusvesivirran pohjalta. Hintalaskurin hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%.

Syöttämällä nämä tiedot laskuri näyttää sinulle arvioidut lämmityksen vuosikustannukset ja energian hinnan.

euroa (sis. alv)
m3/h
MWh

/vuosi

Kantalämpö

Oletustuote, jossa hinnoittelu koostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

/vuosi

Joustolämpö

Energian käytön mukaisesti joustava hinnoittelu, jossa on Kantalämpöön verrattuna alennettu perusmaksu ja korotettu energiamaksu.

/vuosi

Kanta Eko

Tuotteen käyttäjänä saat CO2-vapaata lämpöä, joka on tuotettu 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Kantalämmöstä tuttu hinnoittelurakenne, jonka lisäksi korotettu energiamaksu 0,99 €/MWh.

/vuosi

Simppelilämpö

Säästeliään energiankäyttäjän hinnoittelu, jossa maksetaan vain kulutukseen perustuvaa energiamaksua. Korotettu energian hinta, mutta ei perusmaksua.

Energiatehokkuuslain mukaiset tiedot käyttämistämme energialähteistä ja päästöistä verkkokohtaisesti (EU:n päästökaupan piirissä olevat verkot) löydät täältä: http://www.loimua.fi/energiatehokkuustiedot Sivulla on tietoa myös polttoaineveroista.

Maakaasun hinta ja ehdot

Maakaasun kokonaishinta muodostuu siirtohinnasta ja energian myyntihinnasta samaan tapaan kuin sähkönkin hinta.

Maakaasun hinta muodostuu seuraavista elementeistä:

  • siirron perusmaksu, joka riippuu tilaustehosta, €/kk
  • siirron muuttuva osa, €/MWh
  • energiavero, €/MWh
  • energiamaksu, €/MWh

Mikä on siirtomaksu?

Siirtomaksulla katetaan monia toimivuuden ja huolettomuuden kannalta merkittäviä palveluita, kuten jatkuva valvonta sekä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä toimiva vikapäivystys. Maksuilla varmistetaan myös tekniikan toimivuus.

Maakaasuhinnastot ovat voimassa Hämeenlinnassa, Hattulassa, Janakkalassa, Iittalassa ja Toijalassa.

Oriveden Aluelämpö Oy